Dansk plaster kan blive milliardsucces

Medicofirmaet Reapplix, hvis medstifter bl.a. har opfundet insulinpennen, får nu en særdeles opløftende vurdering af det amerikanske konsulentbureau Back Bay Life Science Advisors, der spår det danske firmas produkt, stor succes.

Foto: Tomas Rodriquez

Hvis alt går vel, så står Niels Erik Holm til at have patent på nok en bestseller.

Manden, der i slutningen af 1980'erne opfandt NovoLet-pennen, som siden har solgt i mere end 750 millioner eksemplarer, er den ene af to mænd bag medicofirmaet Reapplix, som nu ifølge det amerikanske konsulentbureau Back Bay Life Science Advisors i Boston har et produkt med meget stort potentiale.

Det skriver Berlingske.

Beløbet overraskede

Selskabets produkt er det patenterede LeuroPatch. Det er en slags biologisk plaster, som alene fremstilles af patientens eget blod og sættes på såret, og som skal bruges i behandlingen af diabetiske fodsår.

MedWatch skrev i begyndelsen af december 2013, at Reapplix ville igangsætte et stort, internationalt studie inden for behandling af diabetiske fodsår. Målet er at få dokumenteret effekten af den nye behandling, og hvis det lykkes, skulle selskabet ifølge dets hovedaktionær, Seed Capital, være klar til at blive solgt for et trecifret millionbeløb.

Men der kan altså trille betydeligt større beløb ind i form af omsætning, hvis det går som det amerikanske konsulentbureau spår. Bureauet har udregnet, at hvis plasteret slår igennem, kan omsætningen ende et sted mellem 200 mio. dollar og op til 1 mia. dollar årligt.

"Vi havde selv regnet ud, at plasteret kan blive mange penge værd. Men det overraskede os, at de kom frem til så store beløb," fortæller Niels Erik Holm til Berlingske.

BRANCHENYT
Læs også