Vestas flytter udskibning til Aarhus Havn

Aabenraa Havn må vinke farvel til Vestas som kunde. Producenten, der plages af en lukket højbro over Kielerkanalen, flytter aktiviteter til Aarhus.

Aarhus Havn har fået Vestas som kunde.

Vestas' stopper med at udskibe vindmølledele fra Aabenraa Havn.

Dermed blev der kun tale om en midlertidig løsning, skriver Jydske Vestkysten. Vestas og havnen i Aabenraa indgik sidste år en aftale om at sejle Vestas-møller til Tyskland via havnen, men aftalen udløb ved årsskiftet, og vindmølleproducenten har valgt ikke at forlænge den. I stedet vil man nu udskibe fra Aarhus Havn, som man også allerede i dag benytter.

En fordel med kun én havn

"Vestas bruger i forvejen Aarhus Havn til udskibning af produkter til Rostock, og det er mest praktisk, at det foregår fra én havn," siger Ole Sørensen, salgs-og udviklingschef for fundamenttransport i Blue Water Shipping, som udfører transporterne for Vestas, til Jydske Vestkysten.

Han fortæller, at ramperne på havnen i Aabenraa ikke er store nok til, at skibene kan lægge til, og at forholdene er bedre i Aarhus.

Vestas rykkede til Aabenraa Havn i sensommeren, fordi højbroen over Kielerkanalen blev lukket, og det derfor ikke var muligt at komme frem til Rostock i Tyskland, medmindre møllerne blev sejlet dertil.

BRANCHENYT
Læs også