Bavarian-aktien i højeste niveau siden 2011

Bavarian Nordics aktiekurs rammer igen kurs 100 - det er rigtig godt nyt for ikke mindst stifter og bestyrelsesformand Asger Aamund.

Erhvervsmanden Asger Aamund. Foto: Stine Bidstrup

Prisen på en aktie i Bavarian Nordic er mandag kravlet op i 100 kr. for første gang siden 2011. Koppevaccineproducenten stiger under stor omsætning med 7,5 pct. Det er især børshuset ABG Sundal Collier, der tager for sig af retterne og står som køber af næsten hver fjerde Bavarian-aktie. Nordea er største nettosælger, skriver Ritzau Finans.

Bavarian får positiv omtale i det seneste nummer af Økonomisk Ugebrev Formue - det tidligere Aktieugebrevet.

"Bavarian Nordic har over de sidste par år nærmest under radaren optimeret på en række parametre relateret til produktionsapparat, pipeline og drift og sikret sig en tillægsordre fra USA på koppevaccinen Imvamune," skriver ugebrevet, der venter endnu en Imvamune-ordre i år.

Mulig kursraket?

Selskabet har nu en god indtjeningsmargin på Imvamune og mulighed for flere ordrer fra Canada og EU, hvor vaccinen er godkendt.

"Grundet Imvamune er selskabets cash burn tæt på nul trods store forskningsudgifter, hvilket er relativt unikt for et biotekselskab i udviklingsstadiet," anfører ugebrevet, der konkluderer, at "markedsværdien ingenlunde er fulgt med den reelle værdiskabelse i selskabet".

Derfor venter ugebrevet ifølge Ritzau, at Bavarian Nordic meget vel kan blive årets kursraket i life sciences sektoren.

Aamund i plus

Kursstigningerne kommer efter et kæmpe hop frem i 2013, og medvinden til aktien er naturligvis meget positivt for samtlige aktionærer. Men der har især været meget fokus på, at erhvervsmanden Asger Aamund, større aktionær og bestyrelsesformand i Bavarian, i en lang periode i sit selskab A.J. Aaamund har været presset af en lav kurs på Bavarian Nordics aktier.

Som MedWatch dog skrev for nylig, så betyder kursstigningen, hvis den holder sig i dette niveau, at Aamund, der i sin tid stiftede selskabet, nu ikke bare bliver gældfri, men også står til at have en pæn formue bundet i aktierne i sit selskab.

BRANCHENYT
Læs også