Liberal Alliance efterlyser nytænkning hos DR

DR skal differentiere sig fra de kommercielle medier og ikke mindst gå foran i at frakoble sig fra flow-tv-tankegangen, mener LA’s kulturordfører Mette Bock.

LA’s kulturordfører Mette Bock mener, at DR bør differentiere sig fra de kommercielle medier. Foto: Joachim Adrian.

DR’s ledelse gør et godt stykke arbejde, men trænger til innovation og differentiering.

Sådan lyder det i en kommentar i Berlingske forud for forhandlingerne om et nyt medieforlig, som er skrevet af Liberal Alliances kulturordfører Mette Bock. Hun er for så vidt godt tilfreds med generaldirektør Maria Rørbye Rønn og formand Michael Christiansen linje for DR. Hun melder sig dog samtidig i koret af politikere og andre kritikere, der ikke kan se fornuften i at konkurrere med de kommercielle tv-stationer om eksempelvis livsstils- og underholdningsprogrammer.

DR burde også gå forrest og lave et netunivers til de unge i stedet for at lave en flow-tv-kanal som DR3, der ikke harmonerer med de unges medievaner, mener Mette Bock.

”Hvorfor skal DR lave en flow tv-kanal, DR3, til de unge, hvor ganske få timers glimrende egenproduceret stof bliver indpakket i amerikanske serier i stribevis – i stedet for at opbygge et univers på nettet, hvor de unge er? Jeg savner initiativer til nytænkning fra DR selv, så vi ikke igen kommer til at stå i flad politisk debat om endnu flere penge til DR, hvilket under ingen omstændigheder vil blive støttet af LA,” skriver hun i Berlingske.

Læs også
Top job