Fire døde i farefulde vennetjenester

Byggeprojekter for sig selv eller venner er ikke uden risiko.

Ud af de syv dødsulykker, der var i byggeriet i 2013, ramte de fire af dem personer, der ikke havde deres hovedbeskæftigelse i byggeriet. Foto: Ole Lind

Der skete i 2013 i alt syv dødsulykker ved bygge- og anlægsarbejde i Danmark. I de seks tilfælde var der tale om fald, ofte fra stor højde, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det viser en foreløbig opgørelse, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har foretaget i samarbejde med Arbejdstilsynet.

Med syv dødsulykker er der tale om stort set uændret niveau i forhold til de foregående fire år, hvor antallet af dødsulykker har ligget på otte-ni årligt.

I fire af de syv ulykker var der tale om personer, der ikke var beskæftiget i en bygge- og anlægsvirksomhed. Det var personer, der udførte byggearbejde på egen eller andres ejendom.

- Hver dødsulykke er én for mange, men det er positivt, at vi nu for femte år i træk holder os under 10 dødsulykker ved bygge- og anlægsarbejde. Det er svært at generalisere på baggrund af trods alt beskedne talstørrelser, men det er desværre typisk, at der er en del dødsulykker ved arbejde på egen ejendom eller ved vennetjenster, siger kontorchef i Arbejdstilsynet, Jens Skovgaard Lauritsen

Arbejdstilsynet er fredag parat til sammen med de centrale aktører i byggeriet at præsentere en handlingsplan for at få færre ulykker i byggeriet.

BRANCHENYT
Læs også