Fitness dk kræver ulovligt gebyr

Meld dig ind for et år - så får du en måned gratis, lyder et af slagtilbuddene hos Fitness dk.

Fitness dk mener ikke, at gebyr for udmeldelse før tid er ulovligt og vil afvente en dialog med Forbrugerombudsmanden. Foto: Casper Dalhoff

Årsmedlemskabet kan imidlertid vise sig at give bagslag.

For hvis du ønsker at melde dig ud igen, efter at der for eksempel er gået et halvt år, koster det et gebyr på 150 kroner for at få pengene tilbage for det resterende halve år.

Men det er ulovligt, vurderer Andreas Weidemann, chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden, over for metroxpress.

»Man må ikke opkræve et gebyr for at opsige abonnementet, når bindingsperioden er slut,« siger han til metroxpress.

Weidemann understreger, at man har krav på at få sine penge tilbage, selv om man har betalt forud, og at bindingsperioden højst må være seks måneder.

Meldte sig ud på grund af gebyrer

En af de kunder, der har punget ud med 150 kroner for at slippe ud af medlemskabet, er Robin Alexandersen. Paradoksalt nok var netop gebyrer en af grundene til, at han meldte sig ud:

"Fik endelig nok af Fitness dk og deres mange regler, gebyrer, ufleksibilitet og meget andet," skriver han på TrustPilot.

Fitness dk oplyser, at det ulovlige udmeldelsesgebyr på 150 kroner "dækker de administrative omkostninger, vi har ved at håndtere opsigelsen før tid," og er ikke umiddelbart klar til at droppe gebyret:

»Vi er ikke blevet kontaktet af Forbrugerombudsmanden om, at vi skulle gøre noget ulovligt, men vi vil tage en dialog med dem omkring, hvorvidt det er et ulovligt gebyr,« siger markedschef Marianne Frandsen til metroxpress.

Læs også