Danfoss tæt på forlig i amerikansk kartelsag

Danfoss og tre andre producenter af kompressorer vil i alt betale en kvart milliard kr. til sure kunder i USA efter ulovlige prisaftaler.

Foto: Danfoss PR-foto

265 mio. kr. kan være på vej til amerikanske kunder som kompensation, fordi Danfoss og tre andre producenter af kompressorer i flere år indgik hemmelige og ulovlige prisaftaler.

Det skriver Børsen på baggrund af et forslag til en forligstekst mellem gruppen af sure amerikanske kompressorkunder og de fire kompressorproducenter - Danfoss, Panasonic, Whirlpool og Tecumseh. Heraf fremgår det, at Danfoss skal af med det mindste beløb. Sønderjyderne slipper med 19,7 mio. kr., mens amerikanske Whirlpool skal af broderparten af beløbet, 166,8 mio. kr. erudover betaler jpanske Panasonic 43,7 mio. kr. og brasilianske Tecumseh 39,1 mio. kr.

Danfoss bekræfter over for avisen, at selskabet ser frem til at få den amerikanske sag lukket, men vil ikke udtale sig yderligere. Selskabet altså står til at kompensere kunderne, har Danfoss fortsat ikke indrømmet, at have gjort noget forkert i sagen, som på europæisk plan også har givet Danfoss  danmarkshistoriens største kartelbøde fra EU-KOmmissionen på 669 mio. kr.

Læs også