Underskud koster stillinger i DR Sporten

DR Sporten har overskredet budgettet i 2013 og skal finde besparelser i 2014. Det kan koste fyringer i løbet af januar.

DR Sporten skal finde besparelser i 2014. Det vil resultere i fyringerne i løbet af januar. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Et driftsunderskud i DR Sporten vil koste stillinger i afdelingen i 2014. Ledelsen i DR Nyheder, hvor sporten er placeret, vil ikke afvise, at det kan betyde fyringer.

Det fremgår af en intern meddelelse i DR.

"Vi har konstateret, at vi har en udfordring, og den går vi nu i gang med at løse. Vi har løst problemet for 2013, og vi går nu ind og justerer budgettet, så indtægter og udgifter på medarbejderbudgetterne kommer til at passe sammen i 2014 og fremadrettet," siger underdirektør i DR Nyheder, Anders Kern Boje, i den interne meddelelse.

Hvor stort underskuddet er, og hvor store besparelser, der skal findes i 2014, fremgår ikke.

Journalister: Ledelsen har tøvet

Ifølge meddelelsen har driftsunderskuddet været kendt siden i sommer. Medarbejderne, der onsdag aften blev orienteret om besparelserne, er ikke tilfredse med ledelsens håndtering af sagen, fremgår det.

Journalistgruppen i DR er bekymret over, at der er gået for lang tid fra underskuddet blev kendt i sommer, til ledelsen reagerer, siger gruppens formand, Anne Serlev, i meddelelsen.

I en udtalelse skriver journalisterne på DR Sporten, at de finder det  ”dybt uacceptabelt, at der bliver lagt op til at ledelsesmæssige svigt omkring afdelingens økonomi skal gå ud over medarbejderne".

Torsdag morgen mødtes Journalistgruppen med DR Nyheders ledelse. De to parter skal i den kommende tid forsøge at "afbøde virkningerne af besparelserne", f.eks. ved genplacering af medarbejdere i andre afdelinger i DR Nyheder. 

Besparelserne skal være fundet inden udgangen af januar.

MediaWatch arbejder på at få en kommentar fra Journalistgruppen og Anders Kern Boje.

Læs også