Kendt dansk designer siger farvel til eget modehus

Afskeden har været tre år undervejs, men nu er alt ansvar givet videre.

Malene Birger forlader sit eget modehus og opretter ny virksomhed.  Foto: Steen Evald

Den kendte designer Malene Birger har fredag annonceret sin afsked med sit eget modehus By Malene Birger.

"Over de seneste tre år har vi været ude på en rejse for at forberede os på denne dag,"

Malene Birger, Stifter af By Malene Birger
Bruddet med modehuset, som hun stiftede for 10 år siden, sker dog helt udramatisk.

Ifølge Malene Birger selv har det været planlagt i flere år.

Kreativt ansvar er givet videre

I det næste stykke tid vil Malene Birger fortsætte med at rådgive designteamet i modehuset, men hun overlader dog det kreative ansvar til design manager, Christina Exsteen.

Derfor bliver det heller ikke Malene Birger, men derimod Christina Exsteen, der præsenterer den nye vinterkollektion anno 2014 for modehuset om tre ugers tid.

"Christina har arbejdet tæt sammen med mig, siden jeg stiftede virksomheden, og over de seneste tre år har vi været ude på en rejse for at forberede os på denne dag.

Jeg ved, at jeg efterlader et veletableret og sundt brand med dets egen stærke identitet," siger Malene Birger i en pressemeddelelse.

Planlagt siden 2010

Malene Birger startede By Malene Birger tilbage i 2003 med det andet modehus IC Companys som investor.

Blå bog
Malene Birger:
  • Født den 1. december 1962
  • I 1989 blev hun færdiguddannet fra Danmarks Designskole.
  • Efterfølgende var hun designer hos både Carli Gry og Marc O'Polo.
  • Derefter etablerede hun mærket Day Birger et Mikkelsen, der blev en bragende succes.
  • Hun forlod dog Day Birger et Mikkelsen i 2002, hvor hun et år senere stiftede By Malene Birger med IC Companys som hovedinvestor.
  • I 2010 solgte hun sin andel af aktier i By Malene Birger for at koncentrere sig om det kreative arbejdet, og samtidig være modehusets ansigtet udadtil.
  • Da By Malene Birger startede med blot fire ansatte, hvor det i dag er en virksomhed med 200 medarbejdere. Mærket har international succes og bliver solgt i 42 lande.
  • Malene Birger er ved siden af sit designarbejde også ambassadør for Unicef.
I 2010 solgte hun dog sin andel af aktierne i By Malene Birger til IC Companys. Aktiesalget satte gang i en langsigtet strategi, hvor Malene Birger til sidst ville give ansvaret videre.

På det tidspunkt overtog Christina Exsteen faktisk også posten som den kreative direktør, men det er først nu, at ansvaret for alvor bliver givet videre.

Nyt designteam skal styrke brandet

Ifølge Malene Birger vil hun være at finde i virksomheden frem til forårs- og sommersæsonen i 2015, hvor hun som sagt vil rådgive modehusets designteam.

"Jeg ser frem til fremtidige projekter med både By Malene Birger og Christina. Sammen har vi arbejdet hårdt på en strategi for By Malene Birger A/S, og jeg føler mig sikker på, at virksomheden vil fortsætte med at have succes og international respekt.

Jeg ser denne udvikling som et naturligt skridt for at styrke brandet og dets internationale vækst," siger Malene Birger i pressemeddelelsen.

Samtidig slår hun fast, at det nye designteam er det rigtige til at forsætte udviklingen.

"Den nye konstellation åbner for nye spændende muligheder," siger hun.

For Malene Birger selv åbner der sig også nye muligheder. Hun har allerede grundlagt en ny virksomhed Birger1961, som hun for alvor vil lægge tid og kræfter i, når hun stopper rådgivningen i By Malene Birger.

Læs også