Concordias gravsted udpeges i marts

Ejerne af Costa Concordia forventes i marts at beslutte, hvor det forliste krydstogtskibe skal ophugges, og vraget forventes fjernet fra Giglio i juni.

Costa Concordia gravsted vil blive annonceret i marts. Foto: Andrew Medichini/AP

Vraget af Costa Concordia, der ligger ved den italiensk ø Giglio efter forliset for to år siden, vil formentlig blive trukket væk i slutningen af juni, oplyser Michael Thamm, CEO i Costa Crocier, der ejer skibet, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Italienske embedsmænd bekræter, at juni er deadline, selv om vejrforholdene kan forhale operationen

De er fortsat ingen afklaring på, hvor skibet skal sendes hen og ophugges.

Direktør Kresten Hjelm fra Fornæs Skibsophug, der har nogle af de største ophugningsfaciliteter i Nordeuropa, bekræftede i november 2013 over for ShippingWatch, at der gennem flere uger havde været seriøs kontakt med de interesser, der lige nu arbejder på at finde et passende sted, hvor det store skib kan ophugges. Ifølge Reuters ventes en afgørelse om dette i løbet af marts.

Ejerne af Costa Concordia havde selv henvendt sig til Fornæs Skibsophug, efter at virksomheden sidste år havde lagt flere korte filmsekvenser ud på nettet, der viser faciliteterne i Grenå, og hvad virksomheden er i stand til at udføre af både simple og komplicerede opgaver.

Læs også