Novo-rival satser mia. i ny aftale

Amerikanske Biogen Idec satser nu op til 1,93 mia. kr. på en ny aftale med et biotekselskab inden for det samme område, som amerikanerne konkurrerer med Novo Nordisk om.

Foto: Colourbox

Biogen Idec og Novo Nordisk konkurrerer med hinanden på markedet for lægemidler til behandling af blødersygdomme. Og nu satser amerikanerne på en ny tilgang.

Således har Biogen Idec indgået en samarbejdsaftale med biotekselskabet Sangamo, der beskæftiger sig med såkaldt genom-redigering, hvor man indsætter, erstatter eller fjerner DNA fra det menneskelige genom.

Biogen Idec satser 20 mio. dollar upfront og potentielt op til yderligere 300 mio. dollar i milepælsbetalinger til Sangamo i samarbejdet, der fokuserer på to områder inden for hæmofili.

"Vores samarbejde med Sangamo forventes at kunne hjælpe os med at udvide vores kapacitet til at udvikle behandlinger for mennesker med alvorlige, arvelige hæmatologiske tilstande. Vi agterat udvikle Sangamos nye genom-redigeringsteknologi til at skabe en ny tilgang, der har potentiale til at helbrede både seglcelleanæmi og beta-thalassæmi," udtaler Douglas Williams, der er Biogens F&U-direktør, i en pressemeddelelse.

Novo Nordisk og Biogen Idec har begge en række konkurrerende lægemiddelkandidater på vej mod markedet.

Læs også