Sådan får du succes i Silicon Valley

Før dig frem og brug alle dine penge hurtigt, lyder rådet fra Silicon Valley-veteran Martin Frid-Nielsen, der selv har en Tesla, en BMW og en Porsche parkeret i garagen.

Foto: Bobby Moon/Ritzau/Polfoto

På hver en parkeringsplads i Palo Alto i Californien holder en Tesla. Ofte flere. Enhver venturekapitalist eller iværksætter med respekt for sig selv kører i en Tesla. Den er symbolet på nytænkning, teknologi og blær.

»Når jeg kører i min Tesla kan jeg høre P3, fordi internettet er ordentligt integreret. Det kan jeg ikke, når jeg kører i min BMW eller i min Porsche,« fortæller Martin Frid-Nielsen, der selv har tjent millioner på sine forretninger i Silicon Valley gennem sine 20 år i dalen.

Opskriften er simpel, fortæller den danske iværksætter. Du skal have et produkt, alle vil have. På teknologiområdet handler det om at kunne skaffe brugere. Det er underordnet, om selskabet tjener penge, bare det vokser eksplosivt.

Og så skal du sørge for at bruge alle dine penge hurtigt, lyder rådet.

»Du kan ikke spare dig til succes. Når du har fået penge fra investorer, så er det en dårlig ide at holde på dem. Brug alle pengene hurtigt.«

Martin Frid-Nielsen kom til Californien i 80'erne og har flere selskaber på bagen. Han har også selv investeret i selskaber, og det der med penge, tager han afslappet. Folk er ikke bange for at tale om penge i Silicon Valley og vise, at de har penge ved at køre i dyre biler og holde store fester.

Det er vigtigt at tænke stort, noget danskere ofte har svært ved.

»Du må gerne slå ud med armene her. En af de største fejltagelser danskere gør herovre, er, at de beder om for få penge,« fortæller Frid-Nielsen.

Læs hele interviewet med Martin Frid-Nielsen på JP Premium:

BRANCHENYT
Læs også