Spar dig selv for disse fejlkøb

Døende teknologi kan blive spild af dine penge.

MarketWatch har samlet nogle af de værste køb du kan foretage dig i 2014. Herunder kan du se, hvad du skal holde dig fra:

1. Kabel-tv'ets dage er ovre. I dag kan du få billigere løsninger som Netflix, YouSee, Viaplay med flere, hvor man kan streame tv, serier, nyhedsprogrammer, sport og film direkte fra sin internetforbindelse til sit tv.

I 2014 forventer kabelselskaberne i USA at miste op mod 1,3 mio. abonnenter, hvor faldet sidste år var på 3,3 pct. og hele 17,6 pct. i løbet af det seneste årti.

2. Fastnettelefoner har været gode i mange år, men har også været præget af en væsentlig udgift: telefonabonnementet. I dag kan man ringe gratis fra sin egen internetforbindelse til familie og venner overalt i verden - det vel og mærke uden udgifter.

Programmet Skype er gratis, og det giver også mulighed for videochat via smartphones og andre enheder. Ellers kan man bruge Apples FaceTime som også kan være gratis ved brug af egen WiFi forbindelse.

3. GPS var gode indtil for et par år siden. Nu har de fleste biler indbyggede navigationssystemer og ellers har du sikkert en smartphone, hvor der allerede er GPS i, så du kan finde vej, hvor end du er.

4. DVD og Blue-ray afspillere hører forhåbentligt ikke til det største ønske på ønskelisten. Salg og udlejning af dvd’er er stort set ikke eksisterende i forhold til sin fordums tid. Ikke mærkeligt med den stigende mængde af film, der kan streames fra de billige internetbaserede abonnementstjenester som Viaplay og YouSee.

5. Salget af PC’er har været faldende og i 2013 var forsendelserne 10 pct. lavere i forhold til forrige år. Der er ingen grund til, at købe en stationær eller bærbar computer længere, da tabletter kan udføre mange af de samme funktioner, som at afspille musik, dele fotos og gå på internettet. Samtidig er de meget billigere og kræver ikke den lange opstartstid.

6.  Det slanke digitale kamera er ifølge MarketWatch allerede en uddød race. De digitale kameraer er på tilbagetog i USA, og salget er 44 pct. nede i forhold til sidst år. Forbrugere, der ønsker billeder af høj kvalitet køber sig de store digitale spejlreflekskameraer. Resten foretrækker deres smartphones som yder samme antal pixel.

BRANCHENYT
Læs også