Her er Lars Larsens bedste sparetip

De jyske aner fornægter sig ikke i et interview, som dynekøbmanden har givet til amerikansk pengemagasin.

Lars Larsens bedste spareråd er at dele regningen med en ven. Foto: Michael Hansen

Den bedste handel fås ved at købe luksusbåd samt ferieboliger sammen med en ven. Det udløser jo halv pris.

Sådan lyder rådet fra den danske dynekøbmand Lars Larsen i det amerikanske businessmagasin Bloomberg Markets. I februar-udgaven af magasinet er Lars Larsen hovedperson i en artikel om ”tips fra en milliardær”.

Ejeren af Jysk-koncern bliver bl.a. i artiklen spurgt om, hvad han bruger sin formue på. Lars Larsen fortæller, at han har en lille båd liggende i den sydlige del af Spanien og fortsætter:

”Jeg har et dejligt hus på Mallorca og et hus på et golf resort i Sydafrika. Jeg er ikke så skør, at jeg har arbejdet hele livet og tjent en masse penge uden at bruge en øre på mig selv,” fortæller Lars Larsen til Bloomberg Markets.

Kontant spare-råd

På spørgsmålet, om han har et godt spareråd, lyder svaret fra dynekøbmanden om investeringerne i feriehuse og båd:

"For at få en god handel, køber jeg sammen med en ven. Vi køber hver en halvdel. Og på den måde betaler jeg halv pris," mener Lars Larsen.

Sælger ikke sin baby

I investeringsartiklen fortæller han også, at den sidste ting i verden han vil skille sig af med, hvis hårde tider kommer, er Jysk-koncernen. Lars Larsen vil sælge alt andet først.

"Det er min baby. Og man sælger ikke sin baby," mener Lars Larsen.

Han optræder på lister hos både Bloomberg og Forbes som en af verdens rige mænd. Hos Fortunes er han således nummer 363 globalt.

Jysk-koncernen kom ud af 2012/13 med rekordregnskab. Salget voksede med 6 pct., så omsætningen nåede 18,9 mia. kr. Resultatet før skat steg med 8 pct. til 2,2 mia. kr.i Jysk-kæden, der har over 2.100 butikker i 35 lande. Målet er i det igangværende regnskabsår at åbne 120 nye butikker.

Fra møbler til sushi og golf

Ud over den internationale Jysk-kæde har dynekøbmanden også en lang række andre aktiviteter, som han har investeret i.

Det gælder bl.a. møbelkæderne IdeMøbler, Ilva, Bolia og By Design samt en sushikæde, golftøjsproducenten Backtee samt Himmerland Golf & Spa Resport.

Den samlede omsætning i Lars Larsen Group er i dag på 21,5 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også