Analyse peger på stort pensionsskattehul

En analyse fra Willis bekræfter, at Finansministeriet må indstille sig på omkring 20 mia. kr. mindre i PAL-skat, end der var budgetteret med.

Finansministeriet må regne med 20 mia. kr. mindre i PAL-skat, end der var budgetteret med. Arkivfoto: Lærke Posselt/Polfoto

Finansministeriet venter omkring 41 mia. kr. i pensionsafkastskat (PAL) i 2013. Men realiteten bliver formentlig meget mindre, vider en analyse fra Willis, skriver Børsen.

Som FinansWatch skrev i december, så har Finansministeriet formentligt været for optimistisk, når det har vurderet, at der ville blive afleveret over 40 mia. kr. i PAL. Renterne er nemlig steget, og det har givet tab på de store obligationsporteføljer, som trækker overskuddet ned.

Pensionsmægleren Willis regner sig frem til, at pensionsselskaberne vil betale omkring 21 mia. kr. i PAL for 2013. Det kommer dog ikke til at betyde, at Danmark skal på økonomisk slankekur af den grund.

"Det vigtige i denne forbindelse er, at et enkelt års niveau i PAL-skatten ikke påvirker den finanspolitiske planlægning, fordi vi som bekendt styrer efter den strukturelle saldo, hvor der lægges et provenu baseret på et normalafkast til grund," skriver Finansministeriets afdelingschef Lars Haagen Pedersen til Børsen.

BRANCHENYT
Læs også