Gøtzsche anmelder psykiater til nævn

En offentlig ordveksling fører nu til, at Peter Gøtzsche anmelder psykiater Henrik Day Poulsen til Lægeetisk Nævn. Professoren mener, at psykiateren har stillet en diagnose i al offentlighed.

Peter Gøtzsche (billedet) har klaget til Lægeetisk Nævn over en psykiater, der ved flere lejligheder offentligt kaldt Peter Gøtzsche paranoid.  Foto: GORM BRANDERUP

En bog, to kronikker og en direkte debat på TV 2 Lorry. Det er udgangspunktet for, at professor Peter Gøtzsche nu ifølge Ugeskrift for Læger har valgt at anmelde psykiater Henrik Day Poulsen.

Professoren mener nemlig, at psykiateren har diagnosticeret ham offentligt.

Baggrunden er Gøtzsches bog ”Dødelig medicin og organiseret kriminalitet”, og en opfølgende kronik i Politiken, hvori han anbefalede, at man holder op med at behandle med psykofarmaka, fordi den har for store skadevirkninger.

Misbrug af stilling

Det fik Henrik Day Poulsen til tasterne, og i en kronik i Berlingske Tidende skrev han bl.a. "På vanlig paranoid vis fører Gøtzsche sig frem med eksempler på, hvordan den fæle medicinalindustri bedrager både patienter og det offentlige".

Efterfølgende deltog de to i en debat på TV 2 Lorry, og det var ifølge Peter Gøtzsche dråben, der fik ham til at skrive anmeldelsen.

"Som nævnt finder jeg det meget alvorligt, at en psykiater misbruger sin stilling til at stille psykiatriske diagnoser på en kollega, denne gang oven i købet i en direkte udsendelse, i stedet for at forholde sig til det faglige indhold af den debat, vi havde," skriver han i en mail til Ugeskrift for Læger.

Henrik Day Poulsen siger til Ugeskriftet, at han er rystet, helt uforstående over for det og mener, at der er tale om en misforståelse.

BRANCHENYT
Læs også