Middag med banken kostede rigmand 185 mio. kr.

Amerikansk storbank er igen involveret i en broget sag om væddemål for millioner.

Erhvervsmanden Oei Hong Leong, der i Japan er kendt som Peter Oei, har indledt en retssag mod Goldman Sachs, da han mener, at banken har brugt ham til sin egen oprydning på valutamarkederne ved hemmeligt at gamble mod ham. Det skriver MarketWatch.

Det er noget Goldman Sachs før er blevet beskyldt for. Sidste sommer indgik den forlig uden indrømmelser med den tidligere mægler "Fabulous" Fabrice Tourre, der hjalp banken med at tjene penge på væddemål mod sine kunder under finanskrisen.

Bitter dessert

Efter en middag på Oei Hong Leongs ejendom i 2012, blev han af Goldman Sachs topchefer i Asien lovet et frugtbart samarbejde og god behandling, efter de havde opfordret ham til at forny deres bånd.

Men i april 2013 blev Oei Hong Leong overtalt af Goldman Sachs bankfolk i Asien til at indgå spekulative væddemål, om at den brasilianske real ville stige over for den japanske yen.

Føler sig snydt

Et væddemål som Oei Hong Leong nu er stærkt utilfreds med, da banken pressede ham til at holde de stærkt spekulative positioner, selvom han ville sælge med et mindre tab.

- Jeg er villig til at acceptere tab, så længe jeg ikke føler, at jeg bliver snydt, siger Oei Hong Leong i et interview med MarketWatch, der indrømmer han intet kendte meget til den brasilianske real.

Goldman Sachs er ikke villig til at indgå forlig i denne sag, og det fremgår af en erklæring sendt til MarketWatch, hvori der står:

"Vi mener, at dette søgsmål er uden værdi, og vi agter, at forsvare os selv."

BRANCHENYT
Læs også