Novo-selskab på vej til børsen

Novo Nordisk undersøger muligheden for at sende it-selskabet NNIT på børsen.

Novo Nordisks it-selskab, NNIT, skal muligvis børsnoteres. Pressefoto: Novo Nordisk

NNIT kan meget vel være på vej mod en notering på den danske børs.

Således har bestyrelsen for det Novo Nordisk-ejede it-selskab valgt at igangsætte en undersøgelse af mulighederne for en potentiel børsnotering, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

”Novo Nordisk har som ejer set en særdeles tilfredsstillende udvikling i NNIT. Vi overvejer på denne baggrund, hvorvidt en ændring af ejerskabsstrukturen kan understøtte værdiskabelsen i NNIT og styrke selskabets markedsposition både i Danmark og internationalt”, udtaler bestyrelsesformand i NNIT og CFO i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard.

DONG-direktør hentet ind

Samtidig bliver en anden prominent CFO hentet ind i NNIT.

"For at sikre at undersøgelsen af NNITs børspotentiale forløber optimalt, har NNIT's bestyrelse valgt at ansætte Carsten Krogsgaard Thomsen som CFO i NNIT med reference til den administrerende direktør Per Kogut," skriver selskabet således.

Ud over i øvrigt at være bror til Novos forskningsdirektør, Mads, var Carsten Krogsgaard Thomsen indtil for nylig CFO hos DONG. Her blev han dog fyret af topchef Henrik Poulsen.

Selv betegner den nye CFO det som en attraktiv mulighed at komme ind i ledelsen i virksomheden, hvis bestyrelse han desuden har været næstformand for hidtil.

"NNIT er i en rivende udvikling og har en stærk position for yderligere vækst. At tiltræde som CFO og bidrage til undersøgelsen af NNITs børspotentiale ser jeg som en attraktiv mulighed, og jeg glæder mig til at indtræde i direktionen for en velfunderet virksomhed, der fokuserer på stabilitet, kvalitet og sikkerhed som fundament for forretningen,” udtaler Carsten Krogsgaard Thomsen.

I det seneste regnskabsår for 2012 landede NNIT en omsætning på 2,0 mia. kr. mod 1,8 mia. kr. året før, mens driftsresultatet (EBIT) landede på 216,7 mio. kr. mod 194,4 mio. kr. i 2011. Det gav et nettoresultat på 144 mio. kr. mod 134,1 mio. kr. et år tidligere.

BRANCHENYT
Læs også