Aktier Europa: Dax-indekset i nyt rekordniveau

De europæiske aktiemarkeder ligger onsdag eftermiddag med fremgang for fjerde dag, hvor det tyske Dax-indeks er nået til endnu et rekordniveau efter at Verdensbanken har hævet forventningerne til den globale vækst i 2014. Britiske Burberry stiger efter et bedre end ventet salg i juleperioden og svenske Hennes & Mauritz løftes også efter et bedre end ventet salg i december.

Dax-indekset stiger 1,3 pct. til 9667 og Ftse-indekset løftes 0,5 pct. til 6797. Det franske Cac-indeks ligger 0,7 pct. højere i 4303.

Burberry stiger 5,0 pct. til 1543 pence. Den britiske luksus- og modetøjsfabrikant har fremlagt regnskab for tredje kvartal, som indeholder det vigtige julesalg. Kvartalet er forskudt og dækker over tre måneder med afslutning den 31. december. Burberrys salg steg 14 pct. til 528 mio. pund sammenlignet med analytikernes forventninger på 518 mio. pund. Flere finanshuse skriver, at Burberry har leveret et overraskende godt salg, hvor branchen generelt har haft svære betingelser i et uensartet forretningsmiljø...

BRANCHENYT
Læs også