It-topchef: Vi hører hjemme på børsen

NNIT har økonomisk selvsikkerhed fra stabilitet og betydelig vækst.

»Selv om vi vinder en del Novo-ordrer, så taber vi desværre også ordrer fra tid til anden. Sådan har det været de seneste 4-5 år. Så det her med, at NNIT lige pludselig skal frygte at blive konkurrenceudsat på Novo-forretningen, det er jeg slet ikke nervøs for. Det er vi nemlig allerede,« siger Per Koguet. Pressefoto: Novo Nordisk

NNIT-topchef Per Koguet forstår godt, at Novo Nordisk er klar til at sende it-datteren på børsen. For det er her, milliardvirksomheden hører hjemme, lyder det.

Føler du, at I har en plads på børsen?

»Ja, det synes jeg. Vi er en meget stabil it-virksomhed, der år efter år har haft en vækst, der er betydelig større end markedet,« siger Per Koguet, der har stået i spidsen for NNIT – tidligere Novo Nordisk IT – siden 2007.

I den periode har NNIT øget omsætningen mere end 70 pct., mens der hvert år er blevet leveret trecifrede millionoverskud på bundlinjen.

Samtidig er NNIT en naturlig spiller på det danske it-marked. I hvert fald hvis man spørger Per Koguet.

»Jeg synes, at vores stil passer godt til et dansk it-marked, som gennem årene er blevet mere og mere præget af udenlandske spillere. Reelt er der vel kun os og KMD tilbage, og så kan man endda diskutere, om KMD er udenlandsk eller dansk. De er i hvert fald ejet af en amerikansk kapitalfond for mere end 90 pct.s vedkommende,« siger NNIT-direktøren.

Bange anelser

Udsigten til nye ejere kan mange gange give medarbejdere nervøse trækninger og bange anelser.

Men det er ikke tilfældet for de mere end 2.200 ansatte, efter at Novo og NNIT overraskende har løftet sløret for børssonderingerne.

»Vi har valgt at melde det ud til medarbejderne og omverdenen samme dag. Så det er lige så nyt for vores medarbejdere som alle andre,« siger Per Koguet.

Hvad har reaktionerne så været?

»Jeg har ikke hørt noget negativt, og qua vores åbne og ærlige stil, så plejer folk af sige sandheden,« siger en tilfreds Per Koguet, der kan se frem til et travlt 2014 præget af planer om vækst og afklaringen af, om NNIT kan klare mosten på fondsbørsen.

Foreløbig er han dog fortrøstningsfuld, når det gælder udsigten til, at NNIT ender på børsen.

»Jeg tror, at mange finder det attraktivt, at de kan følge en aktie og en virksomhed relativt tæt. Det er i hvert fald det, som jeg hører, når jeg taler med kunder og andet godtfolk. Om så timingen er rigtig, kan kun tiden vise,« siger Per Koguet og forklarer sin stålsatte tro med, at NNIT for ham at se har en god historie at fortælle.

Taber også ordrer

Samtidig afviser NNIT-direktøren, at it-gigantens guldrandede præstationer står og falder med Novo Nordisk, som familiens rige onkel og bagmand til stribevis af it-ordrer.

Tværtimod understreger Per Koguet, at NNIT hver eneste gang kæmper med konkurrenter om Novo-ordrerne.

»Og selv om vi vinder en del Novo-ordrer, så taber vi desværre også ordrer fra tid til anden. Sådan har det været de seneste 4-5 år. Så det her med, at NNIT lige pludselig skal frygte at blive konkurrenceudsat på Novo-forretningen, det er jeg slet ikke nervøs for. Det er vi nemlig allerede,« siger Per Koguet.

Selv om der ikke er lagt en endelig tidsplan for afklaringen af, om NNIT skal på børsen, venter topchefen en afklaring i løbet af 2014.

»Vi er ret trygge ved at sige, at det bør vi kunne få afsluttet i år,« lyder meldingen fra Per Koguet.

BRANCHENYT
Læs også