Russisk søgemaskine viser persondata fra Facebook

Russisk søgemaskine har fået fuld adgang til offentlige data fra Facebook.

En aftale er på plads mellem den russiske søgemaskine Yandex og det sociale netværk Facebook.

Den russiske virksomhed har fået fuld adgang til offentlige brugerdata fra Rusland, Tyrkiet og andre tidligere sovjetiske lande, herunder Ukraine, Hviderusland og Kasakhstan. Det skriver Financial Times.

Gennem et samarbejde med Yandex vil Facebook øge sin tilstedeværelse i lande, hvor det i dag er mindre tilstedeværende, da den russiske virksomhed besidder 60 pct. af det russiske søgemaskinemarked.

Ingen af de to selskaber vil kommentere på prisen, men Yandex siger, ifølge Financial Times, at der ikke vil blive udbetalt kontanter.

Et vigtigt marked

Det russiske marked er strategisk vigtigt for Facebook, da det er Europas største internetmarked af brugere domineret af Vkontakte, som er delvist eget af Mail.ru. Vkontakte begyndte sidste år at ekspandere i Nordamerika og lancerede en portefølje af mails og messenger apps.

Det er ikke første gang, at Facebook indgår sådanne aftaler, da selskabet har lavet en lignende aftale med Microsofts søgemaskine Bing for at dominere den sociale søgefunktion.

Yandex er verdens fjerdestørste søgemaskine med over 150 mio. søgninger per dag og 51 mio. besøgende på virksomhedens tjenester, hvor den har tiltrukket mere end 56 mio. brugere fra hele verden.

BRANCHENYT
Læs også