Goldman Sachs tjente mere end ventet i fjerde kvartal

Den amerikanske storbank Goldman Sachs har torsdag eftermiddag aflagt regnskab for fjerde kvartal, hvor både indtægterne og indtjeningen er større end ventet. Aktierne i Goldman Sachs indikeres 1,3 pct. højere i det amerikanske førmarked i 181 dollar.

Foto: Richard Drew/AP

Goldman Sachs indtægter faldt i fjerde kvartal til 8,78 mia. dollar fra 9,24 mia. dollar i samme kvartal året forinden sammenlignet med analytikernes forventninger på 7,75 mia. dollar. Indtjeningen eksklusiv ekstraordinære poster er i fjerde kvartal steget til 4,60 dollar per aktie fra 2,88 dollar per aktie for samme periode året forinden. Det var over analytikerprognosen på 4,18 dollar per aktie. Til gengæld er driftsudgifterne steget til 5,23 mia. dollar fra 4,56 mia. dollar for kvartalet forinden, hvilket er over analytikernes forventning på 4,56 mia. dollar.

Indtægterne fra handel med obligationer, valuta og råvarer (FICC) faldt 15 pct. til 1,72 mia. dollar, hvilket var en smule over analytikerprognosen på 1,69 mia. dollar. Det afspejler signifikant lavere nettoindtægter fra handel med realkreditlån og i til en mindre grad handel med renteprodukter, valuter og råvarer...

BRANCHENYT
Læs også