Gaveregn med joint, bajere og rødvin til minister

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har i 2013 modtaget alt fra rødvin, VIP-kort, tørklæder og til en joint.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har modtaget alternative gaver i 2013. Foto: Joachim Adrian/Polfoto

Noget er eksotisk, andet er mere traditionelt. Sundhedsminister Astrid Krag har i løbet af 2013 modtaget et hav af gaver fra forskellige interesseorganisationer, forfattere, ambassadører og andre interessenter. Fra Lægemiddelindustriforeningen blev det til en biografi, Falck gav bl.a. brandbiler, mens virksomhederne holdt sig tilbage.

Blandt gaverne finder man blandt andet gaven "Termometer og ur, Georg Jensen", som Astrid Krag tilbage i januar 2013 modtog af organisationen LVS, Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber, der er paraplyorganisation for de lægevidenskabelige selskaber i Danmark og har 119 medlemmer.

Den mest populære gave er dog uden sammenligning et tørklæde. Ministeren har således i løbet af 2013 modtaget fem tørklæder, hvor af det ene var en gave fra den mexicanske sundhedsminister.

Af mere spøjse gaver findes blandt andet bogen om fritidsfornøjelsen parkour, ’Parkour – en livsstil’, som Astrid Krag modtog fra Gagendran Srisurendran. Hendes politiske modstander Anders Samuelsen, formand for Liberal Alliance, mente tilsyneladende, at sundhedsministeren ville have godt af at læse biografien om ham selv, ’Comeback Kid’, som han gav hende tilbage i oktober 2013.

BRANCHENYT
Læs også