Flere slagteri-fyringer på vej

Foruden 472 fyringer lægger Danish Crown op til yderligere afskedigelser.

Danske svin ankommer til Danish Crowns slagteri i Horsens. Arkivfoto: Gregers Tycho

Danmarks største slagterivirksomhed lukker sit slagteri i Faaborg og fyrer dermed omkring 470 medarbejdere. Der er en del af Danish Crowns nye omstruktureringsplan, der skal skære ned på en del af virksomhedens produktionsomkostninger.

Men de er ikke alene.

Danish Crown oplyser også, at der er en række andre slagterier, hvor flere medarbejdere sandsynligvis vil miste jobbet. Det drejer sig om ca. 350 ansatte. Det ligger dog endnu ikke fast, hvilke anlæg der bliver berørt - eller om alle de berørte personer mister jobbet.

Forhandler om fremtiden

"Vi har ikke på forhånd lagt op fast på, hvordan vi tilpasser kapaciteten, men vi ved, det drejer sig om ca. 350 medarbejdere, der vil blive berørt. Derfor er det her et ønske om en oprigtig dialog om, hvordan vi kan strukturere produktionen, så færrest muligt mister deres arbejde," lyder det fra divisionsdirektør for DC Pork, Jesper Friis.

Derfor indleder ledelsen nu forhandlinger med de slagteriansattes tillidsmænd for at finde ud af, hvad næste skridt er, fortæller fællestillidsmand i Danish Crown, Lars Mose.

"Vi skal nu til at forhandle om de ca. 20.000 svin, der lige nu mangler på slagterierne. Ja, det svarer til omkring 350 medarbejderes arbejde. Her vil jeg selvfølgelig gøre mit bedste, men man får aldrig noget godt ud af den her situation - vi mister jo uden tvivl noget," siger han til epn.dk.

Rammer allerede næste måned

Ifølge Jesper Friis så er det allerede fra februar måned, at der er behov for en mindre slagtekapacitet. Hvilket vil sige, at der reelt set heller ikke er behov for samme antal slagteriansatte om et par uger.

"Hvis vi ikke sætter ind med nye tiltag, fortsætter udviklingen, og så kommer vi til at stå med en overkapacitet igen om et år," lyder det fra Jesper Friis.

Antallet af slagtesvin er de seneste år faldet kraftigt, hvilket er en af de medvirkende faktorer til, at Danish Crown er ude i en større fyringsrunde.

Derudover kæmper de danske afdelinger med en øget konkurrence fra blandt andre tyske og polske ansatte, som arbejder til en væsentligt lavere løn end danskerne. Det er blandt andet derfor, at den danske slagterikæmpe flytter en stadig større del af sin produktion til udlandet.

BRANCHENYT
Læs også