Dansk Metal: Virksomheder spilder millioner på dårlig job-jagt

Erhvervslivet kan sagtens få kompetente, ledige medarbejdere men spilder i stedet millioner på håbløse annoncer og konsulenter, mener Dansk Metals a-kasse. I stedet klynker virksomhederne i medierne over mangel på kvalificerede.

Arkivfoto: Niels Hougaard

Klynk og spild i millionklassen.

Det er det, virksomhederne har ud af deres indsats med at få fat i nye medarbejdere, hvis man spørger Torben Poulsen, der er hovedkasserer i Dansk Metal og leder af a-kassen.

»Jeg er drønhamrende ærgerlig over, at virksomheder, der går ud og bruger penge på annoncer og dyre konsulenter, ikke bruger os og den ekspertise, vi har. Vi har en god kontakt til mange virksomheder, men flere burde bruge os i stedet for at satse på annoncer og jobkonsulenter, « forklarer han.

Derfor har Dansk Metal sat gang i en større oplysningskampagne, hvori de opfordrer virksomhederne til at spare pengene og i stedet kontakte a-kasserne. Sidste år fik Dansk Metal 2.175 ledige medlemmer i job og på få år er ledigheden i forbundet mere end halveret, så den i dag er på ca. 5 pct.

Virksomheder holder ikke vand

Torben Poulsen erkender, at det nogle steder i landet har været svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft, når virksomhederne har henvendt sig. Men efter hans opfattelse skyldes det, at man fra politisk hold har gjort det sværere for de ledige – eksempelvis ved at afskaffe muligheden for seks ugers selvvalgt uddannelse i de første fire måneder, man er ledig.

Til gengæld undrer han sig over virksomheder, der inden for Metals område har været fremme i medierne med budskaber om, at de slet ikke kan få besat deres ledige stillinger.

»Det er virksomheder, der taler om øget produktivitet og bedre konkurrencevilkår, men i de situationer har vi kontaktet dem hver eneste gang, og der har deres argumenter ikke holdt vand. Når vi spurgte dem, har de ikke brugt en ordentlig gennemgang af de muligheder, der er, eksempelvis ved at bruge os. Vi er endda gratis,« siger han. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dansk Arbejdsgiverforening eller DI, der organiserer en stor del af de virksomheder, hvor Dansk Metals medlemmer er ansat.

BRANCHENYT
Læs også