Storbank: Danske Bank får baghjul af Lego, Noma og ”Borgen”

Citibank har også et nyt kælenavn til den nye topchef Thomas Borgen, som banken har et godt øje til.

Citibank har haft både historiebøgerne og de tunge lommeregnere fremme, forud for publiceringen af en ikke mindre end 42 sider lang rapport om Danske Bank. Det skriver Børsen på baggrund af en rapport fra storbanken.

Storbanken anlægger en meget fortællende og perspektiverende stil i deres analyse, hvor de ikke bare nøjes med at konstatere, at Danske Banks aktiekurs har været flad set over de seneste ti år, mens konkurrenten Nordeas i samme periode er fordoblet, mens norske DnbNord er næsten tredoblet. Banken har nu et kursmål på Danske på 150 mod en aktuel kurs på 130,80. Analytikerne forholder sig også til, at mange ting fra Danmark er vældigt trendy og moderne, men konstaterer at man desværre ikke kan sige det samme om landets største bank.

”Verdens bedste restaurant, prisbelønnede tv-serier, kontroversielle film og Lego har genfødt Danmark. Danmark er blevet moderne rent internationalt over det sidste årti. Den danske madscene ført an af Noma og eksporten af tv-succes’er som Borgen og Forbrydelsen…,” skriver Citibank.

Men trods den triste udvikling, så ser analytikerne tegn på at det er ved at vende, og de mener, at så mange ting peger på fremgang for Danske Bank, at de giver de nye CEU, Thomas Borgen et kælenavn, fordi han er lidt heldig, at han er trådt til lige nu – hvor alle ulykkerne er forbi:

Lucky Mr. Borgen.

BRANCHENYT
Læs også