Dong-salg nærmer sig mållinjen

Salget af 26 pct. af Dong Energy til tre finanskæmper for 11 mia. kr. er på vej ind i en afgørende fase.

Alt tyder således på, at Folketingets finansudvalg allerede næste uge skal stemme om handlen.

Inden det kommer så vidt, skal Folketinget behandle Enhedslistens forslag om helt at skrotte Dong-salget for i stedet at lade staten skyde de manglende milliarder ind i Dong.

Enhedslisten fremsatte sit forslag i midten af december, og det har forhalet Dong-salget i ugevis, selv om ingen af de øvrige partier i Folketinget indtil videre har støttet ideen.

Men på tirsdag skal Folketinget igen behandle EL-forslaget.

Banet vej

Ender forslaget med at blive stemt ned, er vejen banet for regeringen og finansminister Bjarne Corydon (S) til igen at få Dong-salget behandlet i finansudvalget, som ultimativt afgør aktiesalget i den statsejede energigigant.

De foreløbige rygter vil vide, at finansudvalget skal behandle salget på udvalgets næste møde, der er programsat til torsdag næste uge.

Der er imidlertid endnu ikke udsendt en dagsorden for mødet.

Jokeren i det omdiskuterede Dong-salg er Dansk Folkeparti, som er en del af forligskredsen bag planerne om at børsnotere Dong Energy og fremskaffe en pose ekstra milliarder til Dong-kassen, mens børsplanerne forberedes.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har allerede truet med at blokere for salgsplanerne, fordi det indebærer, at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs får afgørende indflydelse på Dong-forretningens fremtid.

Det er dog uvist, om DF agter at føre truslen ud i livet.

Omvendt har finansminister Bjarne Corydon meldt ud, at han ikke har en alternativ finansieringsplan klar i skuffen, hvis den igangværende handel løber af sporet.

Læs også