Pandora overrasker med flotte tal

Smykkeselskabet overgik forventningerne i 2013, lyder det i overraskende melding.

Pandora oplevede stor succes i julen, og omsætningen voksede med 30 pct. til 2,8 mia. kr. i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Det går godt hos smykkeselskabet Pandora.

Så godt, at selskabet allerede i dag, få uger før årsregnskabet står til offentliggørelse, kan melde om forventninger, der er blevet mere end indfriet. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

En stærk afslutning

Selskabet omsatte i 2013 for ca. 9 mia. kr. mod tidligere forventet 8,6 mia. kr., mens indtjeningen (Ebitda-marginen) er landet på 32 pct., hvor man tidligere ventede 30 pct.

"Efter en stærk afslutning på året - med bedre end forventet julesalg - ender vi 2013 med en omsætningsvækst på omkring 35 pct. og med en betydelig bedre lønsomhed i forhold til 2012," siger adm. direktør i Pandora Allan Leighton.

Nye butikker

Selskabet har opgjort omsætningen i fjerde kvartal, der indeholder det stærke julesalg, til omtrent 2,8 mia. kr. Det svarer til en markant vækst på 30 pct. i forhold til samme periode i fjor, og det er sket på tværs af alle regioner.

Salget i konceptbutikkerne i USA voksede i fjerde kvartal med 5,1 pct, Storbritannien gik 17,9 pct. frem, Tyskland 5,7 pct. og Australien hele 25,5 pct.

Pandora
  • Pandora blev stiftet i 1982 og har hovedkontor i København.
  • Selskabet beskæftiger på verdensplan over 7.300 medarbejdere.
  • Heraf arbejder 5.200 i Gemopolis i Thailand, hvor virksomheden fremstiller sine smykker.
  • I 2012 udgjorde Pandoras samlede omsætning 6,7 mia. kr.
Kilde: Pandora

Foruden det overraskende salg af smykker i julen, så har det også spillet ind, at selskabet har åbnet 205 konceptbutikker i 2013. Det er 10 flere end ventet.

Lavere omkostninger

En anden forklaring på det bedre resultat skal findes i det faktum, at Pandora har sænket omkostningsniveauet målt i forhold til omsætningen. Ganske markant endda. Hvor man i 2012 registrerede en omkostningsprocent på 44,4, så faldt det tal i 2013 til 37 pct.

Selskabet har ligeledes udskudt en investering på 100 mio. kr. i udbygning af produktionsfaciliteterne i Thailand. Det betyder, at anlægsinvesteringerne i 2013 landede på 300 mio. kr. og ikke som forventet 400 mio. kr.

Årsrapporten for selskabet bliver offentliggjort den 18. februar, og Pandora ønsker ikke før den dato at udtale sig om udviklingen.

BRANCHENYT
Læs også