Analytiker: Meget stærkt af Pandora

Det er stærke regnskabstal, som smykkeselskabet fredag har udsendt, mener analytiker.

Pandora-aktien var for to og et halvt år siden i stor krise og bundede dengang i kurs 34, men siden har man fået vendt skuden og aktuelt ligger kursen i godt 320. Foto: Mindaugas Kulbis/AP

Smykkeproducenten Pandora sendte fredag morgen endnu en opjustering på gaden, og det bliver ikke overraskende belønnet af investorerne, der på børsen har sendt aktien op med 4,5 pct. i den første halve times handel.

Foreløbige regnskabstal viser, at selskabet nåede en omsætning på 9 mia. kr. i 2013 mod forventet 8,6 mia. kr. Tilsvarende har man noteret en indtjeningsmargin (Ebitda) på 32 pct. mod forventet 30 pct.

"Opjusteringen var egentlig ventet, men den er noget bedre, end jeg havde regnet med. Det er rigtig, rigtig stærke tal," siger Søren Løntoft Hansen, analytiker hos Sydbank, til epn.dk.

Nåede bunde

Pandora-aktien var for to og et halvt år siden i stor krise og bundede dengang i kurs 34, men siden har man fået vendt skuden og aktuelt ligger kursen i godt 320.

Med de seneste tal for 2013 kan Pandoras ledelse endegyldigt lægge krisen bag sig.

"Tallene understreger de gode forhold, som Pandora har arbejdet under de senere år. Man har sænket priserne og hentet loyale kunder tilbage. Desuden nyder man godt af de lavere priser på guld og sølv, og det vil også række ind i 2014," siger analytikeren.

Ny serie hitter

Han peger samtidig på, at den nye smykkeserie Essense formentlig har spillet en rolle i det flotte julesalg, der i særdeleshed ligger til grund for omsætnings- og indtjeningsløftet.

"Desuden hæfter jeg mig ved, at det er alle geografiske områder, der bidrager. Det er modne markeder som Storbritannien og Australien, hvor man har været til stede længe. Det vidner om, at man rammer kunderne rigtig godt med sine kollektioner," siger Søren Løntoft Hansen.

Ikke en "game changer"

Hos Alm. Brand minder man om, at opjusteringen var ventet, og derfor bør kursen ikke stryge til vejrs med raketfart.

"Pandora kommer bedre ud, end jeg havde ventet målt på omsætningen, men bruttoavancen og de faste omkostninger ligger nogenlunde på de niveauer, som jeg havde set for mig.

Så opjusteringen er, som Pandora også selv skriver, drevet af et stærkere julesalg og lidt flere butikker. Det er selvfølgelig positivt, men ikke nogen "game changer" for aktien," siger analytiker i Alm. Brand Markets Jesper Christensen til Ritzau Finans.

Læs også