It-direktør stopper

Han forvandlede en offentlig it-leverandør til et succesfuldt privat it-selskab. Nu er det slut.

Lars Monrad-Gylling stopper i KMD. Det er uklart, hvad han fremover skal lave. Foto: KMD

Efter 15 år i spidsen for it-selskabet KMD har Lars Monrad-Gylling besluttet at sige stop.

Dermed slutter et parløb efter en periode, der har været ganske opsigtsvækkende for selskabet.

Som øverste mand har Lars Monrad-Gylling, født 1960, stået i spidsen for opgaven med at forvandle KMD fra en offentlig leverandør af it til en af de største private leverandører af it til den offentlige sektor. Det skete i 2008, da KL solgte KMD til EQT og ATP.

Stolt af udviklingen

I slutningen i 2012 skiftede KMD igen ejere, da selskabet blev købt af den internationale kapitalfond Advent International.

"Jeg er stolt af KMD’s udvikling i denne periode, og det har været spændende at være en del af. Jeg forlader en virksomhed, der er stærk, både økonomisk og kommercielt.

Tiden er nu inde til, at nye kræfter tager over, og jeg selv kan kaste mig over et nyt kapitel af mit liv," siger den afgående direktør i en pressemeddelelse.

Lars Monrad-Gylling, der endnu ikke har afklaret, hvad der skal ske efter KMD-tiden, blev udnævnt til adm. direktør for KMD i september 1998 efter at være tiltrådt i 1997 som salgsdirektør. Han kom til selskabet fra IBM, hvor han havde tilbragt 12 år.

Skal finde afløser

Foruden omlægningen af selskabet har han ligeledes stået i spidsen for det største  it-projekt i Danmark til dato ved kommunalreformen i 2007.

Selskabets bestyrelse skal nu i gang med at finde hans afløser, men indtil den næste topchef er på plads, vil Lars Monrad-Gylling fortsætte som direktør.

BRANCHENYT
Læs også