Regering brænder inde med bitcoins

De amerikanske myndigheder står i et dilemma efter lukningen af en verdenskendt narkohjemmeside.

Bitcoins bliver beskyldt for mange ting, men dem der investerede i valutaen for et år siden, kan notere sig et gedigent afkast på deres investering. Foto: Rick Bowmer

29.655 bitcoins er landet i skødet af de amerikanske myndigheder. Bitcoins er en virtuel og noget omdiskuteret valuta.

Det skriver Businessinsider.

FBI satte sidste år en stopper for den berygtede hjemmeside "The Silk Road" eller Silkevejen, og det var i denne forbindelse, man beslaglade den store mængde bitcoins.

Narkohandel og lejemord

Her kunne man handle med det meste, men hjemmesiden var nok mest kendt som stedet, hvor man kunne købe stoffer lige fra hash til heroin samt receptpligtig medicin.

Der har også været forlydender om, at man på hjemmesiden kunne bestille en lejemorder.

Betalingen på hjemmesiden foregik ved brug af bitcoins, og de 29.655 bitcoins der ligger i myndighedernes varetægt har i dag en værdi i nærheden af 27 mio. dollars.

Bitcoins er ikke bundet op på en traditionel valuta som dollar eller euro, men bestemmes i stedet udelukkende som følge af efterspørgslen på bitcoins.

Legitimere valutaen

Den helt store bekymring hos myndighederne går på, hvad man skal stille op med den virtuelle formue.

Bitcoins er ofte under angreb af forskellige myndigheder - senest en række centralbanker.

Valutaen bliver bl.a. beskyldt for at være et effektivt middel til brug for hvidvaskning af penge.

Samtidig er flere iagttagere bekymret for en eventuel bitcoin-boble. Sidste år steg værdien af en enkelt bitcoin med 400 pct. på bare en enkelt måned.

Hvis de amerikanske myndigheder vælger at bruge de beslaglagte bitcoins, er man ifølge Businessinsider bekymret for, om det sender et signal om en legitimering af den omdiskuterede valuta.

BRANCHENYT
Læs også