Rasende slikmunde truer med boykot

Efter det er kommet frem, at Haribo vil rydde op i Skipper Mix-posen, vælter det ind med protester.

Foto: Haribo Danmarks hjemmeside

At danskerne har et kært forhold til slik og søde sager, er i den seneste tid blevet tydeliggjort på de sociale medier. Der lød et viralt ramaskrig efter avis-anden om, at EU havde planer om at udrydde lakridspiben, og nu er turen kommet til Haribos sorte lakrids-masker i Skipper Mix-posen.

Det kunne måske lyde som en aprilsnar eller endnu en fejlfortolkning af EU-regler, men Haribos administrerende direktør har bekræftet over for svenske Nyheter24.se, at den skam er god nok: Efter kritik om racisme fjerner slikfabrikanten de velkendte lakrids-masker i poserne med Skipper Mix.

»Vi har ikke selv opfattet produktet som racistisk, men eftersom der findes forbrugere, som har en anden tolkning, har vi taget et aktivt valg og ændrer i indholdet,« siger den administrerende direktør for Haribo Ola Dagliden.

Stopper med Haribo

Slik-gigantens planer om at fjerne lakrids-maskerne er bestemt ikke faldet i god jord hos en stor gruppe af danskere, der skriver rasende indlæg på Haribos Facebook-side, skriver metroxpress:

»Hold da kæft, hvor er I latterlige. Hvordan fanden kan slik være racistisk? I er så langt ude, som man kan komme. I er hermed boykottet fra min side,« skriver Ole Nielsen eksempelvis, og han er langtfra alene om at være kritisk.

Kristoffer Vang Nielsen bakker ham op i sin kritik af slikgigantens lakrids-beslutning:

»Stop jer selv Haribo! Vi stopper med Haribo herfra, indtil I kommer ind i kampen igen. Så kan I selv spise jeres runde neutrale lakridser, eller vil det så støde tykke mennesker?«

Læs også