Kinas rigeste mand god for 71 mia. kr.

Aktiestigning på 13.042 pct. har gjort kineser til sit lands rigeste.

Ma Huateng, bestyrelsesformand og administrerende direktør for den kinesiske internetgigant Tencent, er nu officielt Kinas rigeste mand. Foto: Zhang chi/AP

Bestyrelsesformand, og administrerende direktør, Ma Huateng, for den kinesiske internetgigant Tencent har overtaget førstepladsen som Kinas rigeste mand, dermed overhæler han ejendomsmatadoren, Wang Jianlin, der er bestyrelsesformand for konglomeratet Dalian Wanda Group. Det viser data fra Bloombergs Milliardær Indeks.

Den nye rokering kommer som følge af en stigende aktiekurs i Tencent, som er noteret på Hong Kong børsen, hvor aktien igennem det sidste år er steget med 107,13 pct. til 512,5 HKdollar. Kigger man bare et årti tilbage, hvor Tencent blev børsnoteret, lå aktien på 3,7 HKdollar, hvilket er et spring fra 2004 til 2014 på fantastiske 13.042,86 pct. - en stigning som kan gøre de fleste investorer misundelige.

Ma Huatengs (Tencent) nettoformue anslås at være på 13 mia. dollar (ca. 71 mia. kr.), hvor nummer to, Wang Jianlin, har en nettoformue på 12,6 mia. dollar. Det er kun 100 mio. dollars mere end nummer tre, Robin Li, medstifter af Kinas største internet-søgemaskine Baidu.

Karriere med strøm på

Firmaet Tencent, der har gjort Ma Huatengs til den rigeste kineser, beskæftiger sig i dag inden for en lang række af internetydelser som web-portaler, e-handel, mulitplayer onlinespil og sociale netværk. Selskabets aktiekapital er i dag ca. 127 mia. dollar værd.

Dalian Wanda Group, som har gjort Wang Jianlin styrtende rig, er i forhold til Tencent ikke et børsnoteret selskab. Virksomheden har store aktiviteter inden for ejendomsbranchen.

Det udvikler og investerer i større projekter inden for butikscentre, hoteller, biografer, lejlighedskomplekser mm.

Desuden styrer virksomheden driften af næsten 30 luksus hoteller, inklusiv Hilton, Hyatt, Sheraton, Sofitel, og Westin. Dalian Wanda Group gør det dog også inden for bilbranchen. Selskabet ejer over 40 bilforretninger.

Læs også