Nu kan du tanke igen

Haahr Benzin har været hårdt ramt af dagens dankort-nedbrud. Men kl. 15.16 gik første dankortbetaling igennem.

Det ser ud til, at man nu igen kan tanke på de ubemandede tankstationer. Foto: Ole Lind

Siden en opdatering hos Nets kl. 05.15 mandag morgen har store dele af dankort-systemet været ude af drift i hele landet. Et nedbrud der især har ramt de ubemandede tankstationer.

Men nu ser det ud til, at problemerne er ved at være løst.

"Kl. 15.16 gik den første betaling igennem i Aalborg. Siden er der kommet knap 100 mere fra hele landet," fortæller Elo Sørensen, teknisk direktør i Haahr Benzin til Jyllands-Posten.

Men det har været en historisk hård dag for Haahr Benzin, fortæller Elo Sørensen.

To millioner bagud

"Vi har aldrig oplevet noget i det her omfang før - og så på samtlige anlæg i landet," siger Elo Sørensen.

Haahr Benzin er særligt hårdt ramt, fordi det ikke er muligt at betale med f.eks. et kundekort, men kun dankort og kontanter.

"Vi er mere end to millioner bagud i vores sædvanlige omsætning på nuværende tidspunkt, så det har da været en rigtig kedelig oplevelse," siger Elo Sørensen.

Nu håber Elo Sørensen, at problemerne er løst, så kunderne igen kan tanke benzin på de ubemandede tankstationer.

Århundredets nedbrud?

"Når vi er kommet i gang igen, så evaluerer vi selvfølgelig de oplevelser, vi har haft, og vi skal selvfølgelig også snakke med Nets. Og så må vi se, om der er noget, vi kan lære af det her og eventuelt gøre anderledes i fremtiden - men det er for tidligt at sige noget om lige nu," siger Elo Sørensen.

"Men jeg håber da, at det her var århundredets nedbrud," siger Elo Sørensen, med henvisning til, at et lignende nedbrud forhåbentlig ikke sker igen.

Læs også