Gamle ure går god tid i møde

Køberne til vintage armbåndsure er blevet flere og mere kræsne. Og priserne vil fortsat stige, hvis man skal tro auktionshuse.

Der er et stærkt marked for vintage ure. Wilmann Thomas

Trods et vellykket 2013, tror de internationale auktionshuse, at det flotte ursalg vil forsætte i 2014, med særlig fokus på vintage ure.

Det bliver med store forventninger når årets første internationale vintage ur-auktion løber af stablen den 22. februar i Hong Kong, iscenesat af det schweiziske auktionshus Antiquorum. Sidste års rekord har tilskyndet mange sælgere til at få værdiansat deres ure, og nye købere til at gå ind i markedet. Det skriver Financial Times.

- Markedet for både vintage ure og moderne ure syntes at forblive stærkt, især Rolex, Patek Philippe og Vacheron Constantin ure, siger specialist John Reardon fra Christies i New York.

Rolex tikker fortsat opad

John Reardon bakkes op af kollegaen Geoffroy Ader fra Sotheby i Geneve, der pointerer, at den store efterspørgsel efter de bedste vintage Rolex ure vil fortsætte.

- I de 20 år jeg har været i branchen, har efterspørgslen efter vintage Rolex Daytonas altid været høj - i den tid er de også steget rigtig meget i værdi fra 5.000 dollar til 100.000 dollar, og jeg kan ikke se, hvorfor det skulle begynde at gå nedad.

Flere men mere kræsne købere

Det er ikke kun markedet for vintage ure som vil forblive stærkt, det vil markedet for moderne ure også, siger Geoffroy Ader, men eftersom flere og flere købere er blevet mere krævende, vil urene kunne fås til en fin gennemsnitspris.

- Der er ingen tvivl om, at nutidens købere er både mere vidende, og har en større vilje til at lære, hvilket betyder, at de bliver mere forsigtige i deres indkøb, og ofte venter længere på, det rigtige ur kommer på auktion, siger Paul Maudsley fra Bonhams i London.

Sidste år steg Bonhams salg til 14 mio. pund fra 12 mio. pund, hvilket viste sig at blive den bedste nogensinde for afdelingen.

Læs også