Hans Engell: Nyrups Dong-kritik flytter intet

Aftalen om salget af Dong står fast, mener den politiske kommentator.

Den tidligere socialdemokratiske statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, har opfordret  folketingspolitikerne til at sætte en stopper for salget  af en aktiepost i Dong til Goldman Sachs.

Det har en betydning, at den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen til Politiken torsdag, at han håber, Folketinget vil forhindre salget af 19 procent af aktierne i Dong til amerikanske Goldman Sachs.

Det siger politisk kommentator Hans Engell.

"Det har først og fremmest psykologisk betydning. For Nyrup kommer med sin udtalelse på et tidspunkt, hvor den her sag river og flår i sjælen på en stribe Socialdemokrater og SF'ere," siger han til TV 2 News.

Salget bliver gennemført

Kritikken af det forestående salg står Poul Nyrup ikke alene med i den socialdemokratiske gruppe.

"Mogens Lykketoft har præcis lige som Poul Nyrup rettet en massiv kritik af det her salg, og der er ikke nogen tvivl om, at det har medløb hos mange Socialdemokrater," siger Hans Engell.

Han mener dog ikke, at de to garvede S-politikeres kritik kan holde aftalen fra at blive ført igennem.

"De faktiske forhold er sådan, at når der ligger en aftale på bordet, og finansministeren har både Venstre og Konservative med, så betyder det, at regeringen har et flertal. Derfor er jeg fuldstændig sikker på, at den vil blive båret igennem Folketinget."

Aktstykket om Dong-handlen skal efter planen godkendes torsdag den 30. januar i Folketingets Finansudvalg.

BRANCHENYT
Læs også