Nu kan du få håndværkerfradrag uden bøvl

Skat retter op på procedure, der sendte årsopgørelsen på karruseltur.

Skat fremrykker nu indberetningen af håndværkerfradraget. Foto: Peter Hove Olesen

"Hvorfor kan man ikke indberette håndværkerfradrag nu, så det kan nå at komme med i årsopgørelsen, som Skat udsender i marts?"

Det har flere skatteydere forundret henvendt sig til epn.dk om, og nu har Skat besluttet sig at ændre på indberetningsperioden.

I et svar til epn.dk skriver Skat:

"Det har hidtil været planen, at håndværkerfradrag for 2013 kunne indberettes fra 10. marts 2014, som er den dag, årsopgørelsen bliver tilgængelig. Skat åbner dog nu for, at håndværkerfradrag kan indberettes på TastSelv via Skat.dk fra og med den 20. februar. På den måde kan man nå at få fradraget med på årsopgørelsen."

Fradrag på 15.000 kr.

Du kan få håndværkerfradrag, eller servicefradrag som Skat kalder det, på op til 15.000 kr. om året inklusive moms for arbejdsløn til service og vedligeholdelse på din bopæl.

Fradraget kan gives til flere personer i husstanden, sådan at hver person kan få fradrag for den del af udgiften, som vedkommende selv har betalt.

Hver person skal selvstændigt indberette fradraget til Skat. Arbejdet skal stå på den liste over ydelser, som giver håndværkerfradrag.

Læs i øvrigt om reglerne for håndværkerfradrag hos Skat.

BRANCHENYT
Læs også