Hver anden dansker foretrækker DR-abonnement

Hver anden dansker vil ændre den nuværende medielicens til et abonnement, hvor man kun betaler for de services, man bruger, viser meningsmåling, som Altinget har fået lavet.

Foto: Jakob Skaaning Hansen/Danmarks Radio

Den nuværende medielicens på 2.436 kr. om året bør ændres til en abonnementsordning, hvor man kun betaler for de public service-produkter, man bruger. Det mener mere end hver anden dansker ifølge en meningsmåling, som analyse bureauet AB Analyse har foretaget for Altinget Kultur.

1017 danskere har svaret på undersøgelsen, hvor de er blevet bedt om at vælge mellem fire udsagn:

"Medielicensen skal videreføres, som den er nu",  "Medielicensen skal fremover betales over skatten", "Medielicensen skal omlægges til en abonnementsordning, hvor man betaler for det, man bruger" eller "Ved ikke".

51,4 pct. svarer, at medielicensen bør omlægges til abonnement, mens 31,4 pct. har svaret, at licensen bør betales via skattebilletten. 10,5 pct. har svaret, at de foretrækker den nuværende model.

Målingen bekræfter, at man bør åbne op for en diskussion om medielicensen, siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, til Altinget. 

Socialdemokraternes medieordfører siger til Altinget, at han er imod en abonnementsordning, fordi han mener, at den vil skade public service-udbuddet. En omlægning til skattefinansierede public service-institutioner, hvilket både Mogens Jensen og Enhedslisten tidligere har talt for, vil han dog gerne være med til at diskutere, siger han til Altinget. 

Kulturministeriet nedsatte som en del af medieaftalen 2012 - 2014 en arbejdsgruppe, der ser på fordele og ulemper ved forskellige licensmodeller. Forslagets arbejde præsenteres ifølge Altinget inden længe.

BRANCHENYT
Læs også