Danish Crown river slagteriet i Faaborg ned

Havnen i Faaborg bliver ikke til at kende om bare to år.

Danish Crown jævner det 15.000 kvadratmeter store slagteri på jorden. Foto: Ole Lind, Jyllands-Posten

For når Danish Crown-slagteriet lukker, siger lejekontrakten, at grunden skal afleveres totalt ryddet.

Det betyder et farvel til den 15.000 m2 store bygning, der fylder en kæmpe del af havnen, som det er i dag.

Faaborg-Midtfyn Kommune kan sætte sig imod Nedrivningen kommer altså ske i løbet af 2016 med mindre, at Faaborg-Midtfyn Kommune går imod kontrakten for at bevare bygningen, siger pressechef i Danish Crown, Jens Hansen:

- Umiddelbart forventer vi, at vi skal rydde grunden, når vi lukker fabrikken i løbet af de næste par år. Hvis der kommer nogen, der er interesserede i at bruge bygningerne, så starter den dialog hos Faaborg-Midtfyn Kommune.

Næstformand i Faaborg-Midtfyns teknik- og miljøudvalg, Hans Jørgensen, siger, at udvalget endnu ikke har en plan for, hvad der skal ske med havnen og al den tomme plads, når Danish Crown lukker og slukker.

Havnefoged vil vente og se Udover at Danish Crowns bygninger fylder det meste af havnen i Faaborg idag, giver de også gode lejeindtægter til havnens økonomi. Men havnefoged Lasse Olsen vil ikke tage sorger på forskud og håber, at bygningerne kan reddes:

- Det er bekymrende, at de 472 slagterimedarbejdere bliver arbejdsløse. Men det er jo ikke sikkert, at vi ikke får en ny lejer ind. Det kommer an på, hvad man politisk vil, så det arbejder vi på i første omgang.

BRANCHENYT
Læs også