Kursmanipulation sender biotekkonge bag tremmer

Ifølge den svindeldømte skyldes dommen udelukkende, at han er rig, hvid og jøde.

Amerikansk storinvestor får fire år bag tremmer for aktiemanipulation. Arkivfoto: Anette Sønderby Madsen

Den amerikanske storinvestor David Blech kan se frem til en årrække i fængsel, efter at en amerikansk domstol har afvist at omstøde dommen i en sag, hvor han var dømt for omfattende aktiemanipulation. Det skriver Reuters.

Storinvestoren, som fik tilnavnet ’kongen af biotek’ efter, at han grundlagde og spyttede penge i en lang række selskaber i biotek-sektoren, var blevet dømt for at købe og sælge aktier i de to biofarma-selskaber, Pluristem Therapeutics og Intellect Neurosciences, gennem mere end 50 forskellige mæglerkonti, som han havde oprettet for venner og familiemedlemmer for at skabe kunstig aktieaktivitet, skriver erhvervsmediet.

Biotekkongen blev allerede dømt for svindel med værdipapirer tilbage i 1998, og i maj 2013 blev han idømt fire år i fængsel i forbindelse med en strafferetslig sag i forbindelse med manipulationen af aktierne i Pluristem og Intellect, oplyser Reuters. Her gik han samtidig med til at betale samlet 1,03 mio. dollar i forligsbetalinger.

David Blech appellerede dog sidenhen dommen, da han mente, at dommeren udelukkende havde fundet ham skyldig, fordi han er rig, hvid og af jødisk afstamning og derfor ville statuere et eksempel om, at ”hans slags” går fri, mens fattige sorte mennesker bliver fanget i det amerikanske retssystem.

Det afviste appeldomstolen imidlertid, og biotekkongen slipper derfor ikke for de fire år bag tremmer.

BRANCHENYT
Læs også