Thorning forsvarer frasalg af Dong

Uden frasalg ville Dong komme i problemer, siger statsministeren. Goldman Sachs-tilbud var »det bedste«.

Helle Thorning-Schmidt valgte onsdag at henlægge sit månedlige pressemøde til Aalborg, hvor hun bl.a. også deltog i DM i Skills. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Der er ingen spor af tvivl hos Helle Thorning-Schmidt.

Salget af dele af Dong Energy til Goldman Sachs, ATP og PFA er »det bedste« for Danmark.

Det fastslår statsministeren på et pressemøde i Aalborg efter hård kritik af salget fra blandt andet tidligere statsminister og S-formand Poul Nyrup Rasmussen.

En stor dansk arbejdsplads

Statsministeren fastslår, at Dong Energy er i så alvorlige problemer og mangler kapital til store investeringer, at det er nødvendigt at sælge dele af selskabet nu og ikke senere.

»Det er en stor dansk arbejdsplads, der er kommet under pres,« siger Thorning, der igen og igen forsvarede frasalget og prisen.

»Det er svært at sige, hvad den helt korrekte pris er for Dong, fordi selskabet ikke er børsnoteret og ikke handles på børsen,« sagde Thorning og understregede, at det bedste bud kom fra Goldman Sachs, ATP og PFA.

Ikke lige populær

Thorning understregede, at hun godt kan forstå, at den finansielle sektor ikke er »lige populær« alle steder.

»Men vi står med ansvaret overfor de danske skatteydere,« sagde Thorning.

Goldman Sachs er under mistanke for at benytte sig af skattely, men heller ikke det forhold får Thornings hånd til at ryste, selvom hun kalder det »en meget relevant og vigtig diskussion«.

»I forhold til Dong er der tale om en kapitaludvidelse, og der er en investor, der gerne vil gå ind i denne sag, og der er givet et tilbud, som finansministeriet mener er det bedst mulige,« sagde Thorning og afviste at kommentere om regeringen kunne leve med frasalget, hvis pengene endte i et skattely.

»Jeg tror ikke, at vi kommer det nærmere,« sagde Thorning.

BRANCHENYT
Læs også