Eivind Kolding ny adm. direktør i Novo

Den tidligere Danske Bank-topchef bliver ny adm. direktør i Novo A/S, ejeren af blandt andet Novo Nordisk og Novozymes.

Danske Banks ordførende direktør, Eivind Kolding. Foto: Lars Krabbe

1. maj overtager den fyrede Danske Bank-topchef posten som adm. direktør i Novo A/S, selskabet bag Novo Nordisk og Novozymes. Det oplyser Novo i en meddelelse. Han afløser den mangeårige adm. direktør Henrik Gürtler, der stopper 1. august.

”Novo-gruppen har haft en fantastisk udvikling de sidste mange år, og Novo A/S er i dag en af verdens mest aktive investorer inden for life-science-området. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med de dygtige medarbejdere i Novo A/S, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at fortsætte den værdiskabelse, som har kendetegnet Novo A/S indtil nu, og som min forgænger har stået for," udtaler Eivind Kolding i meddelelsen.

Dermed er der altså tale om noget af et comeback for manden, der tilbage den 16. september 2013 blev smidt på porten i Danske Bank.

I forbindelse med direktørskiftet udtaler Novo A/S’ bestyrelsesformand, Sten Scheibye:

”Jeg vil gerne takke Henrik Gürtler for en stor indsats og fine resultater i hele perioden fra dannelsen af Novo A/S i 1999 til i dag. Henrik Gürtler har som medlem af bestyrelser i Novo Gruppen og som ansvarlig for Novo A/S’ investeringer ydet et væsentligt bidrag til den store værdiskabelse, der har fundet sted i perioden. Samtidig glæder vi os til samarbejdet med Eivind Kolding, der med sin betydelige erfaring inden for det finansielle område, deltagelse i store transaktioner samt international ledelseserfaring vil kunne drive den fortsatte udbygning og vækst i Novo-koncernen."

Den afgående adm. direktør Henrik Gürtler udtrykker også stor tilfreds med, at det bliver Eivind Kolding, som bliver hans efterfølger.

”Ledelsesændringen har været planlagt i længere tid, og jeg er glad for, at det er lykkedes at finde en kapacitet som Eivind Kolding til at være den nye chef for Novo A/S. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Eivind i en tre-måneders periode for at sikre den bedst mulige overlevering af ansvarsområder og projekter, som allerede er sat i søen.”

Novo A/S er Novo Nordisk Fondens holdingselskab og har til opgave at forvalte Novo Nordisk Fondens formue. Ved den seneste opgørelse, der godt nok ligger knap et år tilbage, var Novo Nordisk Fondens formue på svimlende 174 mia. kr. Udover ejerskabet af Novo Nordisk og Novozymes ejer Novo Nordisk Fonden blandt andet også 25 pct. af enzymgiganten Chr. Hansen.

BRANCHENYT
Læs også