Novo-formand: Derfor valgte vi Eivind Kolding

Novo A/S' formand Sten Scheibye fortæller her om baggrunden for valget af Eivind Kolding som ny adm. direktør i Novo A/S, og hvad det betyder for fondens fremadrettede strategi.

Det er en tilfreds bestyrelsesformand, som MedWatch fanger umiddelbart efter meddelelsen om, at den forhenværende Dansk Bank-topchef bliver ny adm. direktør i Novo A/S, holdingselskabet bag Novo Nordisk Fonden, der blandt andet ejer store aktieposter i Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen.

Hvor lang tid tog det at rekruttere Eivind Kolding?

"Det har været en proces, der har taget nogle måneder. Det har jo ikke været nogen hemmelighed, at vi har skullet finde Henrik Gürtlers afløser. Vi har haft en proces i gang, og den er gået rigtig fint med interviews og beskrivelse af jobprofilen, som Henrik har hjulpet os med. Og så har vi selvfølgelig søgt efter de rette kompetencer, hvor bestyrelsen så har besluttet, at det skulle være Eivind. Og det har vi så kunnet meddele i dag," siger Sten Scheibye til MedWatch.

Kan du sige noget om, hvor mange kandidater, der har været inde i billedet?

"Nej, det kan jeg ikke."

Det har været udtryk for en almindelig rekrutteringsproces med en række kandidater?

"Ja."

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der skal foretages en række store investeringer fremadrettet. Får valget af Eivind Kolding betydning for den strategi, der vil blive lagt i forhold til de investeringer?

"Nej, strategien er, som vi også har sagt historisk, at vi investerer i seed, venture, store investeringer og finansielle investeringer, og det er der ikke noget nyt i. Vi har i 2012 købt en andel af Chr. Hansen, i 2013 købte vi hele Xellia (norsk medicinalselskab, pris 4,05 mia. kr., red.), så nu skal vi sådan set bare finde nogle nye targets, nye opkøbsmuligheder. Det er sådan set bare mere af det samme, men måske i et højere tempo, fordi der er penge nok til at foretage mere end en af sådan en type investering af året.

BRANCHENYT
Læs også