Kolding: "Lidt af et drømmejob"

Novo´s kommende direktør ser sit nyt job som et drømmejob og han ser det ikke som en personlig oprejsning.

Novo A/S' kommende topchef Eivind Kolding ser sit nye job som lidt af et drømmejob. MedWatch fangede ham på telefonen.

Hvilke erfaringer fra dine tidligere jobs kan du gøre brug af i Novo A/S?

"Der kan jeg bruge rigtig mange. Det, som jeg bringer med efter 15 år i topledelse i internationale virksomheder, det er jo både strategiudarbejdelse, organisation, store investeringer, ligesom jeg har været med til store akvisitioner og har arbejdet med virksomhedssalg og finansiel management, både i A.P. M øller-Mærsk og banken. Andre erfaringer er mit arbejde med risiko management, aktivt ejerskab osv. Så det er nogle af de ting ,jeg kan trække med ind i virksomheden."

Hvor godt kender du life science?

"Jeg har mere generalist kendskab og har som nok de fleste andre fulgt med på det område. Men det er klart, at jeg i starten i et vist omfang skal støtte mig til de dygtige medarejdere, der er er her i Novo A/S. Men mange af de problemstillinger, som jeg er sikker på, at jeg kommer til at arbejde med, er egentlig lidt uafhængig af, at det er life science. Men selvfølgelig skal jeg øge mit kendskab."

Har du en vurdering af potentialet  inden for dansk life science og life science generelt for en kæmpe investor som Novo A/S?

"Jo, det har jeg bestemt nogle vurderinger af, men jeg er jo ikke startet og klar til at delagtiggøre andre om mine tanker om det."

Vil din ansættelse medføre nye strategiske overvejelser om Novos investeringer – om de skal være større, mere rettet mod e´n sektor, mere rettet mod børsnoterede selskaber etc.?

"Jeg ser det primært som en videreudvikling af den meget flotte udvikling, der har været i Novo gennem de 12-13 år, som virksomheden har investeret. Men det er klart, at der kommer justeringer undervejs, men det er primært en videreførelse. Det er klart, at virksomheden er blevet meget større og fået flere midler til rådighed til investeringer, og det må  selvfølgelig reflektere sig i de investeringsplaner, der bliver lagt op.

Novo, især Novo Ventures, investerer jo mest unden for landets grænser. Har du ambitioner om, at Novo i højere grad skal hjælpe danske, halvmodne virksomheder videre?

"Nej det har jeg ikke en officiel holdning til nu og her."

Føler du dette som en personlig oprejsning i kølvandet på din afsked fra Danske Bank?

"Sådan ser jeg egentlig ikke på det. Jeg er meget tilfreds med min tid i Danske Bank. Aktiekursen steg 70 pct i min tid, og der var en værdiskabelse på over 50 mia. kr, så jeg har ikke søgt oprejsning. Det,  jeg har søgt, har været at få noget rigtigt spændende at lave, og der vil jeg sige, at det her er for mig lidt af et drømmejob. Det andet har jeg ikke haft behov for."

BRANCHENYT
Læs også