Unge hænger hinanden ud på Facebook

En ny Facebookgruppe opfordrer børn og unge fra Esbjerg til at mobbe hinanden.

Ny Facebookgruppe giver unge mulighed for at lufte rygter om hindanden. Helt anonymt. Foto: AP

Personlige, detaljerede beskrivelser af især seksuelle hændelser dominerer en ny gruppe på Facebook, døbt 'Esbjerg sladder'. Det skriver JydskeVestkysten.

Her bliver børn og unge opfordret til at sende sladder ind om hinanden, hvorefter det bliver udbasuneret på hjemmesiden af sidens anonyme ejermand.

"Send nogen sladder ind, altid anonym! Like siden og få underholdning og frække ting at se på," står der i gruppens beskrivelse.

Går i folkeskolerne

Hjemmesiden har allerede opnået 1.770 likes, siden den blev oprettet den 20. januar. Adskillige pornografiske rygter er desuden sat i gang om forskellige unge, angivet med både fornavn og efternavn til de mange følgere. Om de er sande vides dog ikke.

"X og X har givet hinanden et blowjob i en offentlig sauna, mens X så på," lyder et af de mange rygter på siden (Navne er fjernet af red.).

Ifølge JydskeVestkysten går adskillige af de elever, der er nævnt på sladdersiden, i Esbjerg kommunes folkeskoler.

Anmeldt

"Det er en helt ekstraordinært ondskabsfuld side, og jeg kan også se, at nogle af de børn, det går ud over, nærmest bønfalder om at få slettet rygter om dem selv. Det er stærkt bekymrende, og jeg håber, alle forældre vil gå ind og tjekke op på, om deres børn har lod og del i, hvad der foregår," siger formanden for Børn & Familieudvalget i Esbjerg, Diana Mose Olsen (SF), til avisen

Hun vil have den offentlige mobning stoppet og hjemmesiden lukket ned. Diana Mose Olsen påpeger dog også, at der allerede er en mødregruppe, der har anmeldt siden for at få den lukket.

'Esbjerg sladder' er dog langt fra den eneste side, hvor børn og unge hænger hinanden ud på internettet. For få dage siden blev der oprettet en tilsvarende side, 'Horsens sladder', der oplevede lignende popularitet med mange hurtige likes.

'Horsens sladder', der blev oprettet af en 17-årig dreng fra byen, er siden blevet politianmeldt og lukket.

BRANCHENYT
Læs også