LA: Virksomheder i skattely er i orden

Så længe Goldman Sachs handler inden for lovens rammer, er skattely i orden, mener Liberal Alliance.

Der er intet problem i, at den amerikanske investeringsgigant Goldman Sachs laver krumspring for at undgå at betale skat. Det mener Liberal Alliance.

- Så længe Goldman Sachs handler på juridisk sikker grund, så er det i orden, sagde Mette Bock torsdag aften Debatten på DR2.

- Og det kan stadigvæk være, at det i sidste ende er en god forretning for Danmark at få denne investor ind, lød det fra ordføreren.

Som det ser ud lige nu, så får amerikanerne lov til at købe 19 procent af Dong Energy. Det er Goldman Sachs-selskabet New Energy Investments i Luxembourg, der vil står som den nye ejer.

New Energy Investments er ejet af to andre selskaber i Luxembourg, New Energy I og New Energy II, der igen er ejet af fem skuffeselskaber på henholdsvis Caymanøerne og i den amerikanske stat Delaware.

Og går handlen i orden, vil det formentlig betyde, at den danske stat formentlig går glip af skatteindtægterne, når banken sælger aktierne igen. Men det er der ifølge Liberal Alliances EU-ordfører, Mette Bock, intet galt i.

Christen Amby, rådgivende skatterevisor og medlem af Skatterådet, har sagt til Information, at konstruktionen går ud på at undgå at betale skat af det udbytte, der udloddes fra Danmark.

Ejerne af Dong Energy vil løbende få udbetalt en andel af selskabets overskud som udbytte. Og ved at placere sig i skattely, undgår man at skulle betale skat.

- Humlen ligger i, at Danmark ikke tager udbytteskat, når pengene sendes videre til Luxembourg-selskabet. Og Luxembourg tager ikke udbytteskat, når pengene sendes videre til Cayman Island, forklarer Christen Amby.

Læs også