Genmab-topchef: Forbereder selskabet til fremtiden

Genmab rejser 998 mio. kr. i en rettet emission til udvalgte institutionelle investorer.

Jan van de Winkel, administrerende direktør i Genmab. Pressefoto: Genmab

Det er en ovenud begejstret Genmab-topchef, MedWatch får i røret i kølvandet på selskabsmeddelelsen om, at Genmab nu igangsætter en rettet emission til udvalgte institutionelle investorer. En emission, Genmab selv forventer, vil medføre 825 mio. kr. i kassen, men som potentielt kan give selskabet mere end én mia. kr.

Siden interviewet blev lavet sent torsdag aften, har Genmab meddelt, at man har rejst 998 mio. kr. i bruttoprovenu. Læs mere her:

”Det er det rigtige tidspunkt. Som biotekselskab er man nødt til at agere, før man er tvunget til det. Genmab er på nuværende tidspunkt et velpolstret selskab, men vi ønsker at give os selv muligheden for at kunne agere i fremtiden, hvis de rette muligheder opstår,” siger Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab, til MedWatch. Han uddyber:

”Vi vil ikke ændre strategi. Genmab har for år tilbage været igennem en svær periode, men vi er i dag i en position, hvor vi har styr på vores omkostninger, og det vil jeg absolut ikke ændre på,” siger han og tilføjer.

”Virkeligheden inden for biotek er, at når man virkelig har brug for pengene, så kan man ikke få dem. Det her er en rigtig god periode for biotek,”

Bedre aftaler

I selskabsmeddelelsen torsdag aften skriver Genmab, at nettoprovenuet fra emissionen blandt andet forventes at blive brugt til opkøb af både virksomheder, teknologier og produkter, men samtidig også vil kunne bruges på den videre udvikling af eksempelvis Genmabs teknologiplatforme.

Se alle de potentielle investeringer her:

De nye penge vil åbne helt nye muligheder for Genmab, fortæller Jan van de Winkel.

”Det her vil gøre mig i stand til at kunne fastholde en større andel af fremtidige produktrettigheder. Vi har fantastiske produkter og fremragende teknologiplatforme, som der er stor interesse for fra de store farmaselskaber,” siger han og tilføjer:

”Vi ønsker at have muligheden for at fastholde vores produkter i fremtiden og dermed skabe værdi for selskabet.”

Ikke opkøb lige nu

Meddelelsen skal imidlertid ikke ses som et udtryk for, at Genmab står på nippet til at skulle købe noget op.

”Det er ikke, fordi jeg har noget på min radar, men jeg vil være forberedt på fremtiden på den mest optimale måde. Med min position er det min pligt, og det er derfor, jeg har den position,” siger Jan van de Winkel.

Han er for nylig hjemvendt fra den store J.P. Morgan-konference, som ifølge topchefen var mere travl end noget andet, man nogensinde har oplevet i den tid, selskabet har eksisteret.

”Vi har haft tre hele dage, hvor der stort set kun var møder med både amerikanske og andre investorer fra morgen til aften, og derfor mener jeg, at det her er det rigtige tidspunkt at styrke selskabet yderligere,” som Jan van de Winkel udtrykker det.

Bedste situation nogensinde

I sidste uge kunne Genmab meddele, at man havde indgået et forskningssamarbejde om DuoBody-teknologiplatformen til at skabe bispecifikke antistoffer. Noget, der ifølge Jan van de Winkel illustrerer en generel tendens.

”Der er stor interesse for vores tekonologiplatforme, og jeg vil have muligheden for at kunne sige, at selskabet vil udvikle de og de produkter selv. Det kan jeg kun sige, hvis jeg er i en situation, hvor jeg kan tillade mig det. Det kan jeg, hvis jeg kan fortælle, at jeg har pengene,” påpeger topchefen.

Det stiller vel også Genmab i en langt bedre situation, når I skal forhandle partnerskaber?

”Ja, lige præcis. Jo stærkere ens finansielle situation er som biotekselskab, jo bedre aftaler kan man opnå,” siger Jan van de Winkel, inden han afslutningsvis ridser situationen op.

”Genmab er i dag det bedste selskab, som vi nogensinde har været, og vi håber at kunne fortsætte den udvikling i fremtiden.”

BRANCHENYT
Læs også