Trustpilot indtager USA

Peter Mühlmann er 31 og manden bag Trustpilot, som er god for en halv mia. kr.

Den danske internet-virksomhed Trustpilot fik i begyndelsen af 2014 en kapitalindsprøjtning på 25 mio. amerikanske dollars svarende til ca. 137 mio. kr.

Dermed buldrer den bare 31-årige iværksætter Peter Mühlmanns site for online-anmeldelser med fuld fart videre i USA, hvor virksomheden allerede har omkring 30 mand ansat i New York.

"England er stadig vores største marked, men vi forventer, at det snart bliver overhalet af USA," siger Peter Mühlmann, som driver Trustpilot fra sparsomme lokaler på Vesterbro. 

Forrentingen vækster med underskud

Trustpilot blev etableret i 2007 og har i dag små 180 ansatte i Danmark, England og USA.

Hele vejen har virksomheden kørt med underskud, men det er en vigtig del af strategien.

"Vi tror på, at inden for internettet er det ofte sådan, at kun en virksomhed bliver den største og den standard, som alle bruger. Det kender man fra Facebook, LinkedIn og Youtube. Vi mener, at det gælder om at blive bedst og størst først, ellers er der nogle andre der gør det. Så er det så heldigt, at vi har nogle investorer, som tror på os og har en langsigtet horisont," siger Peter Mühlmann.

Træer gror ikke ind i himlen

Selv om virksomheden vokser hastigt og vinder frem i både USA og England, vokser træerne ikke ind i himlen over Vesterbro.

"Jeg er stolt over det, som vi har skabt. Men samtidig er jeg også meget bevidst om, at vi er meget langt fra at være i mål," siger Peter Mühlmann.

Læs også