Aktier lukning: Udenlandsk nervøsitet forplantede sig til C20

Det danske C20 Cap-indeks lukkede fredag med et fald på 1,8 pct. i 706,49, hvor Vestas ledte nedturen efter en sænket anbefaling hos Credit Suisse. Novo Nordisk endte som en af de få aktier i plus efter flere løftede kursmål, mens Genmab var ramt af en aktieemission på knap 1 mia. kr.

- Aktiemarkederne i Europa er i dag ramt af kraftig profittaking. Nervøsiteten omkring den økonomiske udvikling i Kina samt fald i EM-valuta'er præger fortsat stemningen negativt og indeksene falder med mellem 1-3 pct., skrev Sydbank fredag eftermiddag.

Vestas dykkede 5,8 pct. til 178,50 kr. Finanshuset Credit Suisse sænkede anbefalingen på Vestas-aktien til underperform fra neutral, idet aktien efter en stigning på cirka 380 pct. på 12 måneder er steget for meget i forhold til nøgletallene. Det skrev Credit Suisse i et analysenotat, hvori det fremgik, at kursmålet modsat blev hævet til 130 kr. fra 55 kr. Credit Suisse vurderede, at slutmarkedet inden for vindmøller sandsynligvis ikke vil vise vækst samt at Vestas' margin-genopretningshistorie er udspillet...

BRANCHENYT
Læs også