SF-ledelsen undsiger Dong-aftale

Den øverste ledelse i SF er "bekymret for konsekvenserne ved aftalen" med Goldman Sachs.

Skatteminister Jonas Dahl (SF) og resten af SF's landsledelse er imod Goldman Sachs opkøb i Dong. Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto

Den samlede øverste ledelse i SF undsiger den aftale, som finansminister Bjarne Corydon (S) har indgået med blandt andre investeringsbanken Goldman Sachs om en kapitalindsprøjtning i Dong.

Det skriver Politiken, der er kommet i besiddelse af en skriftlig udtalelse, som SF's landsledelse blev enig om ved et møde mandag.

I udtalelsen fremgår det, at SF's landsledelse er "bekymret for konsekvenserne ved aftalen", og at ledelsen mener, at "der må være offentligt ejerskab eller kontrol med vitale områder inden for forsyning og infrastruktur".

Svært at forklare som SF'er

Både SF's formand og socialminister Annette Vilhelmsen og skatteminister Jonas Dahl deltog ved mødet og erklærer sig enige i ordlyden af udtalelsen.

Til Politiken udtaler en række medlemmer af landsledelsen, at de særligt er bekymrede for den amerikanske investeringsbanks virksomhedsmetoder.

"Det er et dybt problematisk salg. Det er meget svært at gå ud og forklare det her som SF’er. Personligt er det helt umuligt. Særligt efter det er kommet frem, at Goldman Sachs tilsyneladende forsøger at undvige at betale skat i Danmark," siger Serdal Benli.

Imod børsnotering

På SF's landsledelsesmøde blev det også slået fast, at man er imod en fremtidig børsnotering af Dong.

Det strider direkte imod det aktstykke, som Folketingets finansudvalg ventes at vedtage på torsdag.

Heri fremgår det, at parterne i aftalen er enige om at arbejde for en børsnotering af Dong inden 2018.

Aftale står ikke til ændring

I løbet af fredagen var skatteminister Jonas Dahl ude at forsvare regeringens aftale om Dong i adskillige medier.

Noget kunne da også tyde på, at SF har opgivet at få Goldman Sachs ud af en Dong-aftale.

Ifølge Politikens oplysninger slog Jonas Dahl fast for sine partifæller ved landsledelsesmødet, at regeringens aftale ikke står til at ændre.

BRANCHENYT
Læs også